IHAP-West

Integrale Huisartsenpraktijk West

Witte de Withstraat 11
1057 XE Amsterdam
020-3892005

Landelijk Schakel Punt (LSP)

Huisartsenpraktijk IHAP-West is aangesloten op het Landelijk Schakel Punt (LSP).  Hierdoor kunnen lokale zorgaanbieders zoals de apotheek, de huisartsenpost en het ziekenhuis, alleen na uw uitdrukkelijke toestemming, belangrijke gegevens uit uw dossier inzien. Dit is van belang als u door een onverwachte ziekte of ongeval, bij een andere zorgverlener terecht komt.

Wij adviseren u toestemming te geven voor het uitwisselen van de belangrijkste gegevens uit uw medisch dossier. Klik op onderstaande link, om uw keuze aan te geven:

https://toestemming.volgjezorg.nl/nl/registratie/toestemming-regelen/01054639

Toegang tot uw medische gegevens door de huisartsenpost tijdens de coronacrisis:

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en de spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische gegevens zijn dan niet  te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.